top of page

Maksan luonnollinen puhdistus, poista sappikivet kotona

Updated: Jan 29


Kuva Gerd Altmann Pixabaystä Alkuperäinen ohje Hulda Klarkin kirjasta: Hoito kaikkiin sairauksiin.

Rakkaat ystävät, koko kevääni oli puhdistumista, oli kohtutulehdusta, kaksi norovirusta ja viimeisenä siihen corona. Näiden jälkeen olo oli vatsassa tahmea, painava ja ällöttävä. Kävin kaikki peruslabrat ja teen niin säännöllisesti, koska käytän lisäravinteita ja yrttejä (ja näitä paljon paljon paljon!) 😊. Kaikki labrani olivat kunnossa, priimaa. Paitsi yksi trombosyytit, eli valkosolut olivat hieman kohollaan. Valkosolujen (pienen tulehduksen laskuun Kversetiini olisi hyvä, mutta se histaminisoi minua ja jalkani alkavat kutiamaan, niinpä kokeiluun lähtee Rutiini (rutin) 250 mg aamulla klo 9 ja 250 mg illalla klo 19.00.


Mutta nyt kerron teille kuinka puhdistaa maksaa luonnollisesti, sillä olin eilen tällä retkellä ja oloni on nyt niin paljon kepeämpi ja innostuneempi että tämä tulos ilahduttaa minua jo nyt!.

Poistat tällä kuurilla sappikivesi kotona itse ilman leikkausta (voit säästää 3000 € ja saat todellakin paremman terveyden, kun veitsen alla.)

Sappirakko, sappineste ja Maksa

Elinvoimamme, Qi muodostuu mm ravinnosta ja hapesta. Kunnolla toimiva ruuansulatus mahdollistaa elimistön rakennusaineiden saannin. Ravinnosta rakentuvat rasvat solukalvoille ja optimaaliseen aivotoimintaan. Ravinnosta rakentuvat proteiinit hormonien toimintaan ja lihasten kasvuun, sekä energiaksi soluille kaikkialle elimistöön.

Kiinalaisessa lääketieteessä sappinesteestä käytetään nimitystä kallisarvoinen neste. Se osallistuu ruuansulatuksen rasvojen ja proteiinien käsittelyyn.

Kiinalaisen lääketieteen teoriassa on viisi elementtiä, jotka muodostuvat sekä kiinteästä että ontosta elimestä. Sappirakko on puuelementin ontto elin ja Maksa on puuelementin kiinteä elin. Nämä ovat tiiviissä yhteistyössä keskenään.

Sappirakko on pieni pussukka Maksan alapinnalla. Maksan solut tuottavat sappinesteen, tämä virtaa pienistä sappitiehyeistä aina suurempiin putkiin ja lopulta sappirakkoon. Sappirakosta se purskahtaa rasvaisen ruuan ilmaantuessa sulatettavaksi.

Kiinalaiseen lääketieteen tutkimusten mukaan sappikivet ovat kosteaa kuumaa. Maaelementin ilmasto on kosteus ja tukkeutunut maksan energia tuottaa kuumaa. Maksan hyvä toiminta ehkäisee maaelementin liiallista kosteutta. Maksa kuuluu puuelementtiin, joka on kontrollisuhteessa maaelementtiin. Puuelementin ilmasto on tuuli. Tuuli puhaltaa liiallisen kosteuden sumun pois. Hyvin toimiva Maksa pitää siis myös maaelementin kunnossa.

Maksa vastaa kehossa silmien toiminnasta ja näkökyvystä, mutta se vastaa myös mielen tasolla kyvystä nähdä asioita. Esimerkiksi masennuksessa tuo näkökyky on häiriintynyt, asiat näyttävät synkemmiltä, kun tulkitsemme todellisuutta sumussa (menneen kautta, ei läsnäolosta).


Sappinesteen mukana poistuu myös aineenvaihduntatuotteita suoleen poistettavaksi elimistöstä. Mikäli aineenvaihduntatuotteet eivät poistu riittävän hyvin, kiertävät nämä veressä haitaten elimistön puhdistumista. Sappineste on hyvän ruuansulatuksen kannalta tärkeä aine ja sillä on merkittävä rooli elimistön rakennusaineiden valmistajana.

Sappikivistä suuri osa on kolesterolikiviä, jotka ovat pehmeitä, mutta tukkivat sappiteitä ja siten haittaavat sappinesteen vapaata virtausta. Pehmeät kivet ovat vihreitä ryynimäisiä, vähän pienempiä kuin herne. Lähemmin tarkasteltuna sappikivet näyttävät pieniltä litteiltä vihreiltä helmiltä.. Vain pieni osa kivistä on kovia.

Sappikivien muodostumista edesauttavat runsas lihan käyttö ravinnossa ja nopeiden hiilihydraattien nauttiminen. Sappikivet muodostuvat kolesterolista, jonka maksa valmistaa.

Altistavia tekijöitä voi kertyä myrkyistä ympäristöstämme ja elintavoistamme. Maksan hyvinvointi on laajasti yhteydessä kaikkiin elintapoihimme.

Maksaan ja sapen muodostukseen sekä virtaukseen vaikuttavat elintapamme. Stressi ja tunnekuorma ja etenkin viha vahingoittaa maksaa, myös lääkkeet rasittavat maksaa.

Maksan toimintaa mitataan länsimaisessa lääketieteessä useiden eri lääkitysten yhteydessä juuri niiden maksalle aiheuttaman kuorman vuoksi.

Viitearvot arvot määritetään sen mukaan, millaiset arvot ovat valtaosalla väestöä. Jos siis valtaosa väestöstä voi suhteellisen huonosti, vaikka diagnosoitua sairautta ei ole, saattaa normaalit arvot saava yksilö olla kuitenkin huonovointinen. Kun liian moni ylittää viitearvot, onkin esimerkiksi ALAT ja GT arvojen viitearvoja nostettu, GT-arvon osalta jopa lähes kaksinkertaiseksi.


Maksan hyvinvointia mittaavat ALAT, AFOS, GT ja bilirubiini eivät ole kuitenkaan kovin herkkiä mittareita maksan hyvinvoinnille. Kun arvot nousevat on kyseessä jo vakavasti häiriintynyt maksan toiminta.

ALAT on entsyymi, jota on erityisesti maksasoluissa, mutta sitä on myös elimistön muissa kudoksissa. Kun ALAT entsyymiä sisältäviä soluja hajoaa, vapautuu alat entsyymiä vereen. Maksasolujen lisääntyneessä hajoamisessa ALAT arvo nousee.

AFOS on myös maksasoluissa oleva entsyymi, joka kohoaa erityisesti sapen virtauksen häiriintyessä ja maksan kasvainten yhteydessä. Kohonnut AFOS-arvo voi olla merkki myös maksan tulehduksesta.

GT on entsyymi, jota on sappitiehyiden seinämän soluissa. Tämä kohoaa myös sapen virtauksen estyessä, maksan kasvainten yhteydessä ja runsaassa alkoholin käytössä, (ei kaikilla).

Bilirubiini on punasolujen hajoamistuote. Maksan tehtävä on poistaa punasolujen hajoamisessa syntyvä bilirubiini. Jos sappitiehyet tukkeutuvat sappikivistä, bilirubiini ei pääse poistumaan elimistöstä ja sen määrä kasvaa veressä. Näin voi tapahtua myös maksatulehduksessa.


Kotihoidon yksi etu on, ettei sappirakko poistu samalla. Sappineste varastoituu edelleen sille tarkoitettuun pussukkaan, käytettäväksi oikea-aikaisesti ja tehokkaasti. Sappirakon poiston jälkeen sappineste valuu suoraan suoleen ja tämä voi aiheuttaa ärsytystä.


Sappikivet ovat huokoisia ja ne voivat vetää puoleensa bakteereja, viruksia ja loisia, jotka kulkevat maksan kautta. Tällä tavalla muodostuu tulehduspesäkkeitä, jotka tuottavat kehoon jatkuvasti uusia bakteereja. Mahatulehduksia, kuten mahahaavoja tai suoliston pöhötystä ei voida parantaa pysyvästi, jos ei poisteta sappikiviä maksasta.


Puhdistusta ei tehdä infektion aikana.


Suositellaan munuaisten puhdistusta ennen maksan puhdistusta. Haluat munuaisesi, rakkosi ja virtsatiehyesi toimivan täydellisesti, jotta ne voivat poistaa tehokkaasti epätoivotut aineet, jotka ovat satunnaisesti imeytyneet suolistosta sapen erittymisen yhteydessä. Voit tehdä hampaisiin myös ultraääni puhdistuksen ennen puhdistusta, hampaat on oltava hyvässä kunnossa ja ultraäänihammasharja on myös todella hyvä päivittäinen valinta.Näin minä puhdistin maksaani:

Maksan puhdistuskuurilla poistat sappikivesi itse (ilman leikkausta) Minulla oli jo seuraavana päivänä aivan ihana olo, verrattuna oloon ennen puhdistusta.


Tarvitset: Foodin epsom suolaa (karvassuolaa) Sekoita yhteensä 4rkl karvassuolaa ja 8 dl vettä tai jokaiselle kerralle erikseen 2 dl vettä, johon 1 rkl 5 ml karvassuolaa. 1 tl = 5 ml (Jos haluat suolan kapseleissa: 00 koon kapseleita 4 kertaa kuurin aikana tällä annoksella: 2 x 6 kapselia ja 2 x 5 kapselia yhteensä koko kuurin aikana 22 kpl kapseleita Vettä kapseleiden (suolan kanssa) jokaisella kerralla 2 dl yhteensä neljä kertaa vettä ja suoloja. 2 Greippiä 2 dl greippi, tai 2 dl Sitruuna mehua Itse sekoitan niin, että laitan 1 dl sitruunaa öljyn joukkoon ja kun olen juonut ravistellun öljy sitruuna seoksen, juon sen jälkeen hyvänmakuisen greippimehun ja käyn nukkumaan.


Halutessasi voit jättää kapselit pois kokonaan ja sekoittaa suolan veteen.

Jos haluat makeutusta sitruunan ja öljyn seokseen, voit käyttää esim. intiaanisokeria.


Jos haluat tutkia poistuneita sappikiviä, varaudu kertakäyttöhanskoilla.


Karvassuolavettä nautitaan, jotta sappitiehyet avautuisivat. Näin sappikivet mahtuvat poistumaan helpommin. Karvassuola laittaa suolen tyhjentymään, jolloin ensin tyhjenee suoli ja lopuksi poistuvat myös sappitiehyissä ja sappirakossa olleet kivet. Öljyannos saa sapen virtaamaan, sappineste purskahtaa sappirakosta öljyn saapuessa suoleen. Sitruuna ja /tai greippi on happamana maksaa hoitava ruoka-aine.


Tarvitset ainakin yhden vapaapäivän, kaksi on parempi. Ensimmäinen päivänä on hyvä levätä ja toinenkin päivä menee lepäilyyn ainakin puoleen päivään saakka.


Päivä 1 Aamupala 10.00 Huolehdi aamusta saakka dieetistäsi, ettei ravintosi sisällä rasvoja eikä proteiineja. Näin sappea ei virtaa suoleen ja se säästyy iltaan. Aamupalaksi sopii hyvin puuro ja muu hiilihydraattipitoinen ravinto (ei voita, eikä maitoa). Itse nautin hirssi, tai kvinoa puuron mustikoilla ja laitoin hunajaa päälle. Päivällinen 13.30 Lounaaksi valmista keitettyjä kasviksia ja perunaa, tai puuroa ja mausteeksi suolaa.

Itse säästin ruokailun 13.30, sillä: Älä syö enää klo 14 jälkeen.


Lepää ja tee vaikka hypnoosia, meditaatiota, joogaa tai katsele jotain mieluista. Älä rasita itseäsi.

Suolot 1 18.00

Nyt ”nauti” (on oikeasti pahaa) karvassuolavettä klo 18.00, koska pahanmakuinen suolavesi, ei minua kutsunut, niin valmistin suolot 00 koon kapseleihin, joiden annokset ylhäällä. Vesi oli minusta hyvää 😊. Karvassuolaveden voit sekoittaa kokonaan etukäteen tai tehdä jokaiselle kerralle oman sekoituksen.


Suolot 2 20.00 Juo 2 dl vettä ja ota suolot, itse otin kapseleissa.

Vatsa saattaa toimia jo illalla, mutta viimeistään aamulla, tai päivällä.


Tee nyt kaikki iltatoimet valmiiksi, että voit käydä heti sitruunaöljyseoksen juotuasi sänkyyn. Itse pesin hampaat juomisen jälkeen ja piti käydä vielä wc:ssä. Tietysti paras, jos käyt suoraan makuultaan öljyseoksen jälkeen.


22.00 Öljy sitruuna/greippiseos Nyt otetaan sitruuna, tai greippi oliiviöljyseos (+ ruskea sokeri, jos tahtoo)). sitruunamehua, tai greippimehua 1,5 dl oliiviöljyä 1,25 dl ja ruskeaa sokeria maun mukaan. Sekoittaminen onnistuu hyvin puolen litran pullossa hölskyttämällä. Juo seos seisaaltasi sängyn vieressä. Käy välittömästi juotuasi puoli-istuvaan asentoon sänkyyn. Noin 20 min kuluttua voit tuntea lämpimän virtauksen oikealla ylävatsalla, kun sappinestetulva sappikivineen virtaa suoleen.

Päivä 2


Aamu Kun heräät, jos sinulla on pahoinvointia, odota kun se laantuu. Sitten juo karvassuola-annos (aikaisintaan klo 6) Kaksi tuntia ekojen suolojen jälkeen Kahden tunnin kuluttua ensimmäisestä ota viimeinen karvassuola-annos. Viimeistään nyt suoli toimii mukavasti. Kun suolen normaali tyhjentyminen on tapahtunut, alkaa WC käynnin tuotos olla erikokoisia sappikiviä, monet väriltään heleän vihreitä kuten tuoreet herneet ja osa kellanruskeita.

Kahden tunnin kuluttua viimeisestä karvassuola-annoksesta voit jo ruokailla.

Iltapäivällä tai viimeistään illalla vointisi on jälleen hyvä.

Voit toistaa toimenpiteen vielä pari kertaa muutaman viikon välein, jotta saat loputkin puhdistettua.


Suositellaan kahdesti vuodessa maksan puhdistamista, tai kun tunnet, että on aika. Kuuntele kehoasi.

Riskit tässä puhdistuksessa ovat samat kuin rasvaisessa ateriassa. Jos sappirakkoosi on kertynyt hyvin suuria sappikiviä, jotka eivät mahdu poistumaan sappitiehyttä pitkin suoleen, voivat ne aiheuttaa sappikohtauksen. Ennen kuuria suosittelen tekemäänSappitiehyesi ovat puhdistuneet tukkeumista. Maksasi voi toimia paremmin ja ruuansulatuksesi kiittää. Mietit vain miksi et ole kuullut tästä aikaisemmin. Ohje on vanha, kenties ainakin satojen vuosien takaa.


Tietoa maksan ja sappikivien luonnollisesta puhdistamisesta epsom-suolalla, sitruunalla ja oliiviöljyllä, voidaan löytää useista eri lähteistä.

Tässä muutamia esimerkkejä lähteistä: - "Maksan ja sappirakon puhdistus: Oliiviöljy, sitruunamehu ja epsom-suola" -artikkeli Healthline-sivustolla: https://www.healthline.com/health/gallbladder-cleanse#outlook


On tärkeää muistaa, että maksan ja sappikivien puhdistus tulisi aina tehdä lääkärin ohjeiden mukaisesti, sillä joillakin sairauksilla tai lääkityksillä voi olla vaikutusta puhdistuksen sopivuuteen.


Rakkautta Biohakkeri ja hypnoterapeutti Weera elina


Ps. Olin ilahtunut, kun näin kauniin pienen kiiltävän vihreän pallon, joka oli poistunut kehostani ja näin sain myös vanhaa karmaa vapaaksi näin kehostani fyysisetkin.81 views0 comments
bottom of page