top of page

Aivojen uudelleen koulutus neuroplastisuus harjoitteluGupta ohjelma

Aivojen uudelleen koulutus

Lääkäreiden keskuudessa Gupta-ohjelma tai Gupta Amydala Retraining kuvailee itseään "aivokoulutukseksi " tai "aivojen uudelleenjohdotustekniikaksi", jonka tarkoituksena on muuttaa amygdalaa ja ( lue täältä Tunteiden neurobiologiaa (duodecimlehti.fi) ) saaritoimintaa kroonisten sairauksien, kuten kroonisen väsymysoireyhtymän, hoitamiseksi tai parantamiseksi. Gupta-ohjelma perustuu amygdala-hypoteesiin kroonisesta väsymysoireyhtymästä toipumiseen. Tämä on vasta tutkimusten alla. Gupta-ohjelma on aiemmin kertonutt hoitavansa fibromyalgiaa ja sähköisiä herkkyyksiä sekäME/CFS:tä.


Wikipedia: Gupta-ohjelma - MEpedia (me-pedia.org)


Aivokoulutus tai aivojen uudelleenkoulutus on ehdotettu hoitolähestymistapa, jota on edennyt ryhmä entisiä potilaita ja tutkijoita, jotka uskovat, että CFS:sän sen monimutkaisuuden, siihen liittyvät oireiden ja järjestelmien moninaisuuden vuoksi ja moninaiset tavat, joilla jotkut ihmiset lopulta toipuvat, kun taas toiset eivät - että sairaus johtuu autonomisen hermoston toimintahäiriöistä. Autonominen hermosto (ANS) liittyy ruoansulatus-, endokriini,verenkierto- ja muihin järjestelmiin, jotka yleensä liittyvät /CFS : hen.

Tämä ei tarkoita, että ihmiset kuvittelevat oireita, vaan että hermosto on fyysisesti ilmentävä oireiden moninaisten ilmenemismuotojen ytimessä. Aivoharjoitteluliikkeessä on useita vaihtoehtoja, kuten Hypnoterapia, itsehypnoosi, Free To Heal Ashok Gupta , menetelmien kehittäjät uskovat, että sairaus alkaa ja ylläpitää itseään useiden monimutkaisten reaktioiden kautta, joihin liittyy amydgala ja muut aivojen osat, joissa aivot ja hermosto herkistyvät tietyille laukaisimille, jotka johtavat erilaisiin oireisiin, jotka itsessään laukaisevat oireita, mikä johtaa itseään vahvistavaan palautesilmukkaan. Aivokoulutus ehdottaa, että tämän ANS-toimintahäiriön lisäksi hermoston uudelleen kytkeminen asennetaan uudestaan yksinkertaisilla interventioilla, kuten hengitysharjoituksilla, jotka auttavat henkilöä alentamaan ANS-kiihottumista ja vapauttavat samalla tietoisesti huomionsa muihin tunteisiin kuin oireisiinsa.

Tähän mennessä aivokoulutuksesta ja ME/CFS:stä on hyvin rajallinen empiirinen tutkimus. Samankaltaisia toimenpiteitä muihin olosuhteisiin, kuten PTSD:hen on tutkittu, ja tutkijat ovat mitanneet sykevaihtelua(HRV,yksi autonomisen toiminnan indikaattori) CFS:ssä, julkaissut tutkimuksen vaikutuksista /CFS-oireisiin interventioissa. Amydgala kertoo uudelleenkoulutus ohjelmansa vaikutuksesta 33 potilaalleen. Hän havaitsi, että vuoden aikana 93 prosenttia ohjelman loppuunsaattaneista 27:stä ilmoitti toimintansa parantuneen, ja 67 prosenttia ilmoitti parantuneensa merkittävästi (saaden takaisin vähintään 80 prosenttia ennen sairautta toimimisestaan).


Minulla taas on omnakohtainen kokemus siitä, kuinka uudelleen rakentaa unikuviot, hermosto ja loppuun uupunut keho, joka aktivoi hälytystilan pienimmistäkin ärsykkeistä. Se on aivan uskomatonta saada elämänsä takaisin, kun yhteen vaiheeseen olin aivan invalidi. En voinut edes kirjoittaa itse ja tarvitsin apua kirjoittamisen ja päivittäisten asioiden hoitamiseen. Parin vuoden päivittäisellä treenillä olen uudelleen rakentanut itseni hypnoosin ja Hermorata joogan avulla takaisin työkuntoon. Lapseni nauttivat elinvoimaisesta äidistä ja elämä hymyilee. Haluan jakaa tätä uskomatonta eheytymistä kaikille mahdollisuutena Luoda itsesi uudestaan.


Rakkaudella Weera Elina

#neuroplastisuus #neuroplastisuustreeni #neuroplastisuus harjoittelu #neurologia #hypnoterapia #hypnoosi530 views0 comments
bottom of page