top of page

Syvä hengitys vahvistaa aivojasi ja lisää keskittymiskykyä, sanoo uusi tutkimus

Updated: Oct 4, 2022
Kävi ilmi, että joogamestarit olivat oikeassa – oikea hengitys voi todella parantaa keskittymiskykyäsi ja keskittyä paremmin. Uusi tutkimus on löytänyt suoran neurofysiologisen yhteyden hengityksen ja aivojen välillä.[1]


Hengitys säätelee noradrenaliinia, kertoo tutkimus Trinity College Institute of Neurosciencen ja Global Brain Health Instituten tutkijat havaitsivat, että keskittynyt hengitys vaikuttaa noradrenaliinin, aivojen luonnollisen kemiallisen sanansaattajan, tasoihin. Noradrenaliini vapautuu verenkiertoon, kun olet utelias, keskittynyt tai emotionaalisesti kiihtynyt. Se lisää huomiotasi yksityiskohtiin ja parantaa aivojen yleistä terveyttä edistämällä uusien hermoyhteyksien kasvua. Kun olet stressaantunut, tuotat liikaa noradrenaliinia, mikä vaikeuttaa keskittymistä. Kun tunnet olosi letargiseksi, tuotat sitä liian vähän, mikä vaikeuttaa myös keskittymistä. Tutkijat mittasivat tutkimukseen osallistuneiden hengitystottumuksia, heidän keskittymiskykyään ja aktiivisuutta aivorungon alueella nimeltä locus coeruleus - missä noradrenaliinia valmistetaan. He havaitsivat, että niillä, jotka keskittyivät hyvin vaativaan tehtävään, oli parempi synkronointi hengitystapojensa ja huomionsa välillä, toisin kuin niillä, joilla oli huono keskittymiskyky ja epäjohdonmukaiset hengitystavat. "Tämä tutkimus on osoittanut, että kun hengität sisään, locus coeruleus -aktiivisuus lisääntyy hieman, ja kun hengität ulos, se vähenee", sanoo Michael Melnychuk, tohtorikandidaatti Trinity College Institute of Neurosciencesta ja tutkimuksen johtava kirjoittaja. ”Yksinkertaisesti sanottuna tämä tarkoittaa, että hengityksemme vaikuttaa huomioihimme ja että se nousee ja laskee hengityskierron mukana. On mahdollista, että keskittymällä ja säätelemällä hengitystäsi voit optimoida huomiotasosi ja samoin keskittymällä tarkkaavaisuustasoon hengityksesi synkronoituu."


Hengitysharjoitukset voivat auttaa niitä, joilla on ADHD ja traumaattinen aivovamma Tutkijat ehdottavat lisätutkimuksia auttamaan meitä ymmärtämään paremmin, kuinka hengitysharjoitus voi toimia vaihtoehtona lääkkeille ihmisille, joilla on tarkkaavaisuushäiriö (ADHD) ja traumaattiset aivovammat, sekä hidastaa tai estää kognitiivista heikkenemistä ikääntyessämme. "Aivot menettävät tyypillisesti massaa ikääntyessään, mutta vähemmän pitkäaikaisten meditoijien aivoissa", Melnychuk sanoo. "Nuoremmilla aivoilla on pienempi riski sairastua dementiaan, ja mindfulness-meditaatiotekniikat vahvistavat aivoverkostoja. Tämä tutkimus antaa kaikille lisää syitä parantaa aivojensa terveyttä käyttämällä monenlaisia aktiviteetteja aerobisesta harjoituksesta mindfulness-meditaatioon."


Hengittämistä voit harjoittaa kanssamme eri tasoilla:

Hypnoosi 34 € / kk

Meditaatio 19 € / kk

Hermoratajooga 14,90 € / kk


Itse käytän jokaista tasoa ja olenkin saanut krooniset haasteet oireettomaksi oikeanlaisella elämänrytmillä ja harjoitteilla.


Monet asiakkaani ovat jo kokeilleet kaikenlaista haasteisiinsa ja ovatkin hyötyneet lääkkeettömistä neuroplastisuus harjoitteista, joissa luomme uuden tavan olla ja luoda elämää.


References

[1] https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/psyp.13091


Rakkautta

hypnoterapeutti ja hermoratajoogan perustaja

Weera Elina
Avainsanoja

Aivovamma, tbi CFS krooninen väsymysoireyhtymä, iho haasteet, hermoston haasteet univaikeudet, hyvinvointi neuroplastisuusharjoittelu neuroplastisuus treeni biohakkerointi

115 views0 comments
bottom of page