top of page

HEAL

Syvä hengitys vahvistaa aivojasi ja lisää keskittymiskykyä, sanoo uusi tutkimus

Updated: Apr 18
Hengityksen ja Aivojen Välinen Voima – Hypnoosin, Meditaation ja Hermoratajoogan Merkitys

Kuinka usein olemmekaan kuulleet joogamestareiden korostavan oikeanlaisen hengityksen tärkeyttä? Uusi tutkimus vahvistaa heidän viisautensa, osoittaen suoran neurofysiologisen yhteyden hengityksen ja aivojen välillä.

Tutkijat Trinity College Institute of Neurosciencesta ja Global Brain Health Institutesta ovat löytäneet, että hengitys säätelee noradrenaliinia, aivojen kemiallista sanansaattajaa. Noradrenaliini liittyy huomion lisääntymiseen ja uusien hermoyhteyksien kasvuun, edistäen siten aivojen yleistä terveyttä.


Stressaantuneena tuotamme liikaa noradrenaliinia, vaikeuttaen keskittymistä, kun taas letargisessa tilassa tuotamme liian vähän, mikä myös vaikeuttaa huomion ylläpitoa.

Tutkimuksessa havaittiin, että hyvään keskittymiskykyyn liittyi synkronoitu hengitys ja noradrenaliinitasojen nousu ja lasku hengityksen mukana. Tämä vahvistaa, että hengitys vaikuttaa suoraan huomioihimme, ja voimme optimoida huomiotasomme säätämällä hengitystämme.


Hengitysharjoitukset voivat olla hyödyllisiä ADHD:sta ja traumaattisista aivovammoista kärsiville. Tutkijat ehdottavat lisätutkimuksia ymmärtääkseen, kuinka hengitysharjoitukset voisivat toimia vaihtoehtona lääkkeille näissä tilanteissa, sekä hidastamaan tai ehkäisemään kognitiivista heikkenemistä ikääntyessämme.

Hypnoosi, meditaatio ja hermoratajooga ovat tehokkaita työkaluja näiden taitojen kehittämisessä.


Voit liittyä harjoituksiimme eri tasoilla:

  • Hypnoosi: 

  • Meditaatio: 

  • Hermoratajooga: 


Itse olen kokenut näiden tasojen hyödyt käytännössä, saaden krooniset haasteeni oireettomiksi oikeanlaisella elämänrytmillä ja harjoituksilla. Asiakkaani ovat hyötyneet lääkkeettömistä neuroplastisuusharjoituksista, jotka auttavat luomaan uuden tavan elää ja olla.


Tule mukaan hengittämään kanssamme ja optimoimaan focustasi!

Ystävällisin terveisin, Rakkautta

Hypnoterapeutti ja hermoratajoogan perustaja

Weera Elina


Aloita parantuminen nyt!

Ota vastuu omasta hyvinvoinnistasi

Seuraa somessa

Aloita matkasi kohti paranemista jo tänään!

Kiitos, kun jaat kanssamme!

Hypnoterapia

Viitelähteitä

Avainsanoja

Aivovamma, tbi CFS krooninen väsymysoireyhtymä, iho haasteet, hermoston haasteet univaikeudet, hyvinvointi neuroplastisuusharjoittelu neuroplastisuus treeni biohakkerointi

122 views0 comments

Comments


riippumatto mainonta.webp
bottom of page