top of page

Voita krooniset sairautesi ja tule itsesi parantajaksi meditoiden

Edistä meditoinnilla hyvinvointiasi

Kokeile meditointia, se on muuttanut niin monen ihmisen maailmaa. Meditointi eli mietiskely antaa sinulle tilaa ajatusten ja toiminnan välille, saat tauon jatkuvasta ajattelusta ja opit valitsemaan, mitä ajatuksia valitset ajatella ja viedä eteenpäin. Sitä voi mainiosti harrastaa ilman uskonnollista tai ylipäätään hengellistä pohjavirettä. Se ei edellytä perustietoja joogasta. Voit aloittaa sen juuri siitä, missä olet nyt.
Tehokas pika-apu stressiin

Jo monet ihmiset käyttävät päivittäin 10 - 30 minuuttia hiljentymiseen - ollakseen itsensä kanssa, sulkeakseen kaiken muun ulkopuolelle tai rentoutuakseen, rauhoittaakseen mieltään ja parantaakseen keskittymiskykyään ja ylipäätään jaksaakseen paremmin ja tehokkaammin arjessa edetessään kohti unelmiaan.

Tavalliset perheenäidit ja yritysjohtajatkin pitävät meditointia tehokkaana tapana tyhjentää mielensä ja pyrkivät tietoisesti rauhoittumaan ja ottamaan käyttöön sisäisiä supervoimiaan.

Meditoijien määrä kasvaa kasvamistaan sitä mukaa kuin tietoisuus meditoinnin lyhyt- ja pitkäaikaisista suotuisista vaikutuksista leviää. Nykytutkimuksen valossa näyttää siltä, että meditoinnissa vapautuu terveyttä edistäviä sisäisiä voimia, jotka suorastaan pidentävät ikää. Buddhalaisuudessa ja joogassa ja näitä voimia on käytetty jo tuhansia vuosia. Kyse on neuroplastisuus harjoittelusta, voit luoda aivoistasi ja elämästäsi sellaisen, kun valitset.

Tiibetin buddhalaisten johtaja Dalai Lama kutsui tutkijoita havainnoimaan munkkeja meditoinnin aikana. Mittaukset osoittivat kiistattomasti, että aivoissa tapahtuu meditaation aikana monenlaisia myönteisiä seikkoja, joita on muulla tavalla vaikea saada aikaan. Minä olen aivovamman jälkeen kuntouttanut itseni hypnoterapetiksi ja perustanut Suomeen Hermoratajoogan. Näillä neuroplastisuus harjoitteilla ja tarkalla ravinto tankkauksella + lisäravinteilla olen saanut aivan uuden elämän. Sinäkin voit vapauttaa sisäisen älykkyytesi neuroplastisuus harjoitteilla. Minulla vei neljä vuotta treenatessa ja treenaan edelleen päivittäin.


Aivoissa tapahtuu muutoksia

Meditointi on pohjimmiltaan systemaattinen tapa rentoutua ja rauhoittaa mieli, lievittää stressiä ja ahdistusta. Se antaa kokonaisvaltaisesti hyvän olon. Meditaation tarkoitus on kohentaa elämänlaatua, löytää myötätunto ja rakkaus itseään kohtaan. Monet kykenevät saavuttamaan meditaation kaltaisen tilan, usein tiedostamattaan esimerkiksi katsellessaan elävää tulta tai merta. Myös musiikilla tai kirjaan uppoutumisella voi olla meditatiivisia vaikutuksia.

Meditointi on tapa tuottaa tietoisesti näitä vaikutuksia.


Hyvää oloa vasemmasta otsalohkosta

Tutkijat ovat havainneet, että meditointi saa tietyt aivoalueet aktivoitumaan ja toisten toiminnan vähenemään.

Ihminen käyttää aivojen etuotsalohkoja keskittyessään tehtäviin, meditoinnin aikana nämä kuuluvat aktivoituviin alueisiin. Meditointi stimuloi etenkin vasenta otsalohkoa, jonka tehtäviin kuuluu ahdistuksen vähentäminen ja myönteisten ajatusten tuottaminen. Meditoinnilla aivot saadaan vaihtamaan pako- tai taisteluvalmiudesta olemisen olotilaan ja voimme kokea olevamme turvassa ja onnellisena.

Päälaenlohkon toiminta vähenee meditoidessa. Tämä osa aivoista ylläpitää käsitystä ajasta ja paikasta. Meditaatiossa uppota rajattomaan alitajunnan mahdollisuuksiin. Monet kokevat olevansa yhtä koko luomakunnan kanssa. Tätä kokee, sekä meditoivat munkit että aivotutkijat.

Lisäksi meditoinnissa saavutetaan ainutlaatuinen fysiologinen olotila, jossa tietyt aivojen alueet ovat erittäin valppaina huolimatta siitä, että keho kaiken kaikkiaan on rentoutunut ja lepotilassa. Kyse ei siis ole tavallisesta lepäämisestä. Fyysinen keho lepää ja on rento ja samalla sisällä tapahtuu huimasti asioita.


Aineenvaihdunta hidastuu 40 %

Meditoinnin aikana Hengitys ja aineenvaihdunta hidastuvat ja hapen kulutus vähenee. ;editoijien aineenvaihdunnan on mitattu hidastuneen jopa 40 prosenttia. Hengityksen tietoinen rauhoittaminen nopeuttaa usein meditatiiviseen tilaan pääsyä.

Myös sympaattisen hermoston toiminta vähenee ja keho rentoutuu ja rauhoittuu. Aivolisäkkeen ja lisämunuaisten tuottamien stressihormonien määrä laskee nopeasti. Keho alkaa parantamaan itse itseään.

Vastustuskyky tehostuu

Meditointi kohentaa myös fyysistä terveydentilaa ja vastustuskykyä. Aivot, hormonijärjestelmä ja immuunipuolustus toimivat yhteydessä toisiinsa. Meditointi vähentää stressiä, joka alentaa elimistön kykyä taistella infektioita vastaan. Tämän myötä elimistön vastustuskyky tehostuu ja sairastumisalttius vähenee.

Meditointi auttaa tuottamaan kehossa myös vasta-aineita, joita elimistö tarvitsee taistelussa bakteereja ja viruksia vastaan. Meditoijien immuunijärjestelmänsä tuotti tavallista enemmän viruksen vasta-aineita. Mitä edistyneempi henkilö on meditoinnissa, sitä runsaampaa oni vasta-aineiden tuotanto. Meditointia harrastavat henkilöt tuntevat voivansa hyvin eivätkä kärsi pitkäaikaisesta stressistä.


Alentaa verenpainetta

Meditointia suositellaan myös, korkean verenpaineen hoitoon. Meditointi on erittäin nopea tapa alentaa verenpainetta.

16 viikon meditointikurssin jälkeen ryhmän jäsenten verenpaine oli alentunut

Kaulavaltimon ultraäänitutkimuksissa havaittiin, että kuuden kuukauden ajan kaksi kertaa päivässä toistettu parinkymmenen minuutin meditointi ehkäisi valtimon seinämän kalkkeutumista ja siten sydän- ja aivoveritulpan riskiä.


Lievittää ahdistusta ja masennusta

Meditointia käytetään myös kroonisen kivun hoitoon. Kiputila ahdistavat ja aiheuttaa levottomuutta, mikä puolestaan lisää kipua. Onnellisuutta edistävä meditointi auttaa pysäyttämään kierteen. Minulla oli kolarin jälkeen 9- vuotta hermokipuja, kunnes löysin hermoratajoogan, meditaation ja opettelin ruokkimaan hermostoani oikealla tavalla.

Meditoin ti vähentää agressiivisuutta.

Meditoinnista on kaiken kaikkiaan monenlaista hyötyä. Perustekniikan opettelemiseen kannattaa uhrata hiukan aikaa. Silloin saa käyttöönsä aina kätevästi mukana kulkevan, kehon ja mielen terveyttä tukevan työkalun.


Siksi olen luonut Psykologiaa ja meditointia kurssin, vapauta sisäinen älykkyytesi ja opi meditoimaan.


Tervetuloa neuroplastisuus treeneihin, vapauttamaan itsesi.


Psykologiaa ja meditointia 19 € kk

Hermoratajooga 9,90 € / kk

Hypnoterapiaa verkossa Meditaatio Suomi 34 € / kk


Ps. Juhlistan täällä, sillä yli kolmen vuoden opintojen jälkeen valmistuin eilen hypnoterapeutiksi kansainvälisestä yhdestä maailman parhaista hypnoterapeutin kouluista Jaquin hypnosis academysta. Jos sinä haluat auttaa muita ja kouluttaa itsesi hypnoterapeutiksi niin suuri lämmin suositus meidän koululle <3.


Mindfulness-käytäntöä on tutkittu laajasti viime vuosikymmeninä, varsinkin sen jälkeen, kun tohtori Jon-Kabar Zinn (amerikkalainen lääketieteen emeritusprofessori, MIT) kehitti 8 viikon Mindfulness-pohjaisen stressin vähentämisohjelman. MBSR-ohjelmaa käytetään nykyään laajalti sairaaloissa ja PTSD:n, ahdistuksen, stressin ja kivun hoidossa. Mindfulness on meditaatioharjoituksen muoto. (itse käytän vipassanaa ja hypnoterapiaa)


Mindfulness liittyy hyödyllisiin muutoksiin aivoissa alueilla, jotka liittyvät oppimiseen, muistiin, tunteiden säätelyyn ja stressireaktioon.


Sen on myös osoitettu auttavan kivun hallinnassa ja lisäävän kivunsietokykyä.


Mindfulness-meditaatio voi myös vähentää ahdistusta ja masennusta sekä parantaa itsesääntelyä ja itsetietoisuutta.
37 views0 comments
bottom of page