top of page

Traumasta paraneminen: Tieteelliset menetelmät toipumiseen

Updated: Oct 4, 2022Älä ole uhri. Jos käsittelet parhaillaan traumaattisen kokemuksen aiheuttamaa kipua, voi olla vaikea nähdä ulospääsyä. Lue lisää trauman kolmesta erillisestä vaiheesta ja tieteen tukemista menetelmistä, jotka auttavat sinua paranemaan.

Mikä on trauma? American Psychological Association määrittelee trauman "emotionaaliseksi reaktioksi kauheaan tapahtumaan, kuten onnettomuuteen, raiskaukseen tai luonnonkatastrofiin". Elämänkokemukset, kuten avioero, sairaus ja kuolema, voivat myös olla traumaattisia. Tunnet yleensä shokin ja kieltämisen trauman jälkeen. Pitkällä aikavälillä saatat kokea takaiskuja, haihtuvia tunteita ja fyysisiä oireita, kuten päänsärkyä, pahoinvointia ja väsymystä. Tohtori James Gordon vertaa traumaa vammaan. ”Meille tapahtuu jotain, mikä saa meidät pois tasapainosta. Vie meidät hämmennyksen tilaan ja pakottaa meidät sulkeutumaan emotionaalisesti, vetäytymään ja etääntymään itsestämme, irti kytkeydymme itsestämme. Asiat, jotka tapahtuvat sinulle menneisyydessäsi, voivat vaikuttaa siihen, kuinka reagoit traumaattisiin tapahtumiin nykyisyydessä. (riippuen trauman latauksesta elämässäsi). Itse käytän joka yö hypnoterapiaa tietoisesti purkamaan mennyttä lastia alitajunnasta ja luoden tilaa uudelle elämälle, jonka nyt valitsen. Puhdistamattomana alitajunnan lasti kulkee mukanamme paikasta toiseen.

”Joskus emme ymmärrä, miksi toimimme tietyllä tavalla. Miksi pelkäämme tiettyjä asioita. Miksi suutumme niin helposti tietyistä asioista. Jos käytämme aikaa pohtimiseen, menemme sisälle ja katsomme hieman itseämme voimme selvittää, mikä trauman lähde on. Vastaukset voivat vaikeuttaa elämääsi eteenpäin. Voit myös saada vastauksia hypnoterapeuttisessa sessiossa kaikessa rauhassa itseksesi.


Mitä kehossasi tapahtuu, kun olet traumatisoitunut?


- Trauma laukaisee stressihormonien, kortisolin, ylituotannon. Jos elät jatkuvasti uudelleen traumaattisen kokemuksen, stressihormonit pysyvät aktiivisina ja pitävät sinut valppaana. Riittää, että ajatuksesi pyörittävät stressaantuneita ajatuksia

- Saatat kokea vapinaa tai liioiteltua säikähdysreaktiota, erityisesti asioihin, jotka muistuttavat sinua traumaattisesta tapahtumasta. Näitä kutsutaan "triggereiksi". Siirryt taistelu-, pakene- tai jähmety tilaan aina, kun sinusta tuntuu, että se laukaistaan. Mitä tämä tarkoittaa? Tunnet pakkoa joko puolustaa itseäsi triggeriä vastaan, haluat paeta sitä tai saatat tuntea olosi halvaantuneeksi. Nukkuminen voi olla vaikeaa ja saatat tuntea tarvetta välttää ihmisiä tai tilanteita, joiden uskot uhkaavan turvallisuuttasi.

- Trauma vaikuttaa kolmeen aivojen alueeseen - amygdalaan, hippokampukseen ja eturintakuoreen - ja voi aiheuttaa pysyviä muutoksia kaikilla kolmella alueella. Eläintutkimukset osoittavat, että posttraumaattinen stressihäiriö (PTSD) voi johtaa merkittäviin muutoksiin aivojen koossa ja voi heikentää aivojen toimintaa. Kuitenkin tutkimukset myös osoittavat, että meditaation hyödyt ja hypnoosissa tapahtuvat korjaavat kokemukset parantavat neuroplastisuus harjoittelussa aivotoimintaa. Vaatii seitsemän hyvää kokemusta korvaamaan yhden negatiivisen. Joten tarvitsemme paljon hyviä kokemuksia ja tunteminen on se, minkä kautta eheytyminen pääsee tapahtumaan. Tunnemme sen, koemme sen ja parannamme sen itsessämme. Itse tein neljä vuotta hypnoosia päivittäin (ja teen edelleenkin) ja olen saanut oireettomaksi dystonian, masennuksen, lihaskrampit, unettomuuden, ääni ja valoherkkyyden, allergiat… Olen kokemuksestani täysin vakuuttunut sen parantavasta mahdollisuudesta. Mielikuvaharjoittelussa on minimaaliset kontraindikaatiot (esteen) Kaksisuuntainen mieliala ja psykoosi. Näiden kanssa ei sovi. Muutenkin on hyvä jos itsesi eheyttämisessä olet täysissä järjissäsi. Sain myös aivovamma oireiston (hormonitoiminnan, lihasten ja aivojen välisen yhteyden, fatiikin, keskittymisen parantumaan)

- Ajan myötä taistele tai pakene -reaktion tuottama ylimääräinen kortisoli voi itse asiassa muuttaa aivojen virtapiiriä ja aiheuttaa psyykkistä ja emotionaalista kärsimystä. Oman kokemukseni mukaan sekä psyykkinen, että fyysinen kipu on iso koettelemus. Kokonaisvaltainen henkilökohtainen kokemus ja kaikissa lajeissani hypnoosi, meditaatio ja hermoratajooga minulle tärkeintä on, että se on mukavaa ja tuo lisää hyvää ja ihanaa oloa luonnollisesti. 10- vuotta hermokipuja riitti minulle :D.

Trauma liittyy tuleviin terveysongelmiin ( rastitan alta mitkä olen itse kokenut ja eheyttänyt)

Traumaattisen tapahtuman jälkeisellä kroonisella stressillä voi olla pitkäaikaisia terveysvaikutuksia mukaan lukien: Sydän- ja maksasairaus x Riippuvuutta aiheuttavat käytökset, kuten alkoholismi ja tupakointi (myös liikunta, netflix, syöminen…) x Krooniset kiputilat x Ruoansulatuskanavan sairaus (ruuansulatus ei toimi, koska jatkuva hätätila on päällä, meditaatiolla, hypnoosilla ja hermoratajoogalla aktivoimme parantavan vagus hermon ja parasympaattisen eheyttävän hermoston käyntiin, näin keho alkaa itse parantamaan itseään) Syöpä x Ahdistus ja masennus x Epätoivon, syyllisyyden ja häpeän tunteita (Mitenkään kulttuuria syyllistämättä, mutta minulle uskoteltiin pienenä uskonnossa, että olen syntinen ja jotenkin jäi oloa, että olen vääränlainen. Kun kuolemanrajalla kahdesti olen tavannut elämäni antajan kaiken luojan, olen kokenut vain kaiken kattavaa rakkautta, tukea ja hyväksymistä. Tätä luojasta tulevaa rakkautta, läsnäoloa ja myötätuntoa haluan viljellä koko elämäni. Ehdoton rakkaus on todella parantava voimavara. Psykologiaa ja meditointia kurssilla käymme tätä parhaiten lävitse. Hypnoterapia aplikaatiossa saat kokemuksia siitä, millaista on olla kannateltu ja miltä rakkaus tuntuu. x Emotionaalinen tunnottomuus x Kognitiiviset häiriöt, kuten muistihäiriöt, päätöksentekovaikeudet, häiriötekijöitä, vetäytyminen tyypillisistä rutiineistasi ja jopa ajantajun menetys (pahimpana aikana, en voinut kirjoittaa sillä se mitä ajattelin, ei tullut kädestä paperille ja minulla oli hetken ajan sosiaaliavustaja paperitöissä ja nyt neljä -vuotta myöhemmin toimin jo kevytyrittäjänä. Melkoinen uuden elämän rakentamisen matka itseni kanssa. Ruuanlaitto oli minulle erityisen vaikeaa ja lähdin harjoittelemaan sitä päivittäin funktionaalisen tieteen avulla. ( biohakkereiden ohjeilla).


Traumasta toipumisen 3 vaihetta Kirjassaan "Trauma and Recovery" yhdysvaltalainen psykiatri Judith Herman esittelee trauman kolme vaihetta, jotka tyypillisesti kuljet läpi toipumispolullasi.


Vaiheet ovat: 1. Turvallisuus ja vakaus Tämän vaiheen tavoitteena on saada takaisin turvallisuuden tunne maailmassa. Trauma saa sinut tuntemaan olosi turvattomaksi kehossasi ja varovaiseksi muita ihmisiä kohtaan. Voi kestää päivistä kuukausiin tai jopa vuosiin, ennen kuin tuntee olonsa jälleen turvalliseksi, riippuen trauman vakavuudesta ja siitä, kuinka käsittelet sitä. Ensimmäinen askel on tunnistaa, mitkä vaikeista tunteistasi, kuten voimakas pelko tai raivo, liittyvät traumaan, ja opi sitten hallitsemaan näitä tunteita. Voit tehdä tämän läheisen tai puheterapeutin avulla. On myös ei-verbaalisia tapoja auttaa sinua säätelemään tunteitasi. Lisää näistä menetelmistä alla. Tähän ensimmäiseen vaiheeseen koin suureksi avuksi hypnoterapian, sain omassa rauhassani kuunnella turvallisessa sängyssä terapiaa yksikseni ja eheyttää itseäni haaste haasteelta, tuettuna ja kannateltuna. Samalla hypnoosi antaa uusia hermoyhteyksiä (neuroplastisuusharjoittelu) ja koemme ja luomme itse uusia eheyttäviä hermoyhteyksiä. Ensin mielikuvassa ja eheytyessämme tuomme sen reality todellisuuteen.


2. Muisto ja suru Toinen vaihe on trauman käsittely ja nimeäminen. Alat käyttää sanoja ja tunteita laittaaksesi trauman kontekstiin. Terapia on tärkeä osa tätä vaihetta. Hanki hyvämaineisen ohjaajan tai terapeutin panos ryhmässä tai yksilössä. Ota aikaa: liian nopea liikkuminen saattaa laukaista sinut uudelleen. Tavoitteena ei ole välttämättä kokea traumaattista tapahtumaa uudelleen, eikä myöskään paeta epämiellyttäviä tunteita. Tavoittelet tervettä keskitietä. Toisen vaiheen kannalta ratkaisevaa on myös suru, joka on saattanut menetettyä trauman vuoksi. Anna itsellesi riittävästi aikaa surra ja ilmaista tunteitasi. Tässä vaiheessa kannatellut ohjatut hypnoterapia nauhoitteet ovat mieletön työkalu, voit myös ottaa hypnoterapia live sessioita. Itse kävin 7- vuotta psykoterapiaa, mutta vasta kun löysin hypnoterapian pääsin kehollisesti vapauttamaan trauman kahleet, sillä ne olivat alitajunnassa, eivätkä tietoisessa mielessä. Tietoinen mieli on noin 5-10 % meidän kapasiteetista ja alitajunnan kapasiteetti on lähes rajaton. Alitajunta nauhoittaa kaiken kokemamme elämässämme, syntymästä saakka ja vaikka emme tietoisesti niitä muista niin kuolemanrajalla keho vapauttaa Dimethyltryplamine (DTM), joka avaa alitajunnamme niin, että pääsemme näkemään ja kokemaan koko elämämme videot nykyhetkestä syntymaan saakka, kunnes olemme takaisin alkulähteessä, joka minun kokemani mukaan on valo, ultimaattinen kaiken kattava rakkaus ja yhteys kaikkeuteen. Kuolemisen traumassa haastavin kohta itselläni on ollut nuo elämän kivut ja tarinat, mutta kun kohtasin ne ja pääsin syntymään vielä kerran tähän kehoon ja sain pitää myös tietoisesti kaikki muistoni, niin nyt olen oppinut luomaan elämää ja eheyttämään traumaa. Minun kohdallani trauman vapauttaminen ja purkaminen kehosta on ollut tärkeää. ÄTeen päivittäin hermoratajoogaa, hypnoosia ja ohjelmoin tietoista mieltäni psykologiaa ja meditointia kurssilla (Eckhard Tollen jalanjäljissä) Innistuin kuiskauksen opettajista ja koetan pysyä aina kun mahdollista tuossa valon rakkauden lähteessä, jotta saan kuiskausta, tukea ja kannattelua elämän aallokossa.


3. Uudelleenkytkentä ja integrointi Kolmannen vaiheen tavoitteena on uuden minän ja tulevaisuuden toivon syntymä. Et anna trauman määrittää sinua; sen sijaan määrittelet itsesi uudelleen. Loganin tavoin otat konkreettisia toimia henkilökohtaisen voimasi takaisin saamiseksi. Lakkaat olemasta uhri. Monet traumasta toipuvat ihmiset löytävät intohimoisen tehtävän, kuten muiden auttamisen, mikä voi edistää paranemista. Traumasta toipuminen ei tarkoita, että et koskaan koe tuskallisia ajatuksia tai tunteita. Todennäköisesti tulet, mutta Loganin tavoin he eivät hallitse sinua. uudelleen syntymä voi tapahtua, hermoratajoogassa, meditaatiossa tai hypnoosissa turvallisesti hengitys hengitykseltä. Ei tarvitse mennä isoa kuolemaa lävitse, saadakseen kokea uuden minän syntymän. Me meditoijat synnymme jokaisessa hengityksessä, jokaisessa hetkessä ja jokaisessa päivässä uudestaan. Tähän hetkeen, nyt ja tähän. Hyväksyen sen, mikä on. Itse tarvitsen siihen ainakin päivittäisen harjoittelun ja hyvät työkalut, jotta pääsen nyt ja tähän.


Tapoja selvitä traumasta Yksi ensimmäisistä ja tärkeimmistä vaiheista trauman jälkeen on hakea ammattiapua. Voit myös tutkia seuraavia menetelmiä:


Meditaatiosuomi Hypnoterapiaa verkossa Norm 39 € / kk, Nyt early bird hinta kamppis


Meditaatiosuomi Hermoratajooga Norm. 19 € / kk, Nyt early bird hinta kamppis


Meditaatiosuomi Psykologiaa ja meditointia Norm. 29€ / kk, Nyt early bird hinta kamppis


Neurosonic patja yhdistettynä hypnoosiin on ollut minulla todella hyvä.Täällä auttamassa sinua,

Kliininen hypnoterapeutti ja biohakkeri

Weera Elina Meditaatiosuomesta


Namaste <3


Tilaa ilmainen konsultaatio meditaatiosuomi@outlook.com


Lähteitä:

http://www.apa.org/topics/trauma/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25265282

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2489204/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2795058/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3181836/

https://www.nature.com/articles/s41593-018-0073-9

http://www.traumacenter.org/products/pdf_files/japna425187.pdf

https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/209441

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3144619/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3951033/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5161315/

http://www.maps.org/news-letters/v23n1/v23n1_24-27.pdf

http://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/0269881112464827

https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-642-40426-9_3

https://www.sciencealert.com/lsd-psychedelic-therapeutic-treatment-mental-illness-resets-brain-network-harmonics

https://www.ajog.org/article/0002-9378(73)90727-8/fulltext

132 views0 comments
bottom of page