top of page

HEAL

Traumasta paraneminen: Tieteelliset menetelmät toipumiseen

Updated: Apr 18Ole Oman Elämäsi Ohjaaja - Opas Trauman Käsittelyyn

Jos kamppailet parhaillaan traumaattisen kokemuksen aiheuttaman kivun kanssa, tiedämme, että ulospääsy saattaa tuntua vaikealta. Tutustu trauman eri vaiheisiin ja tieteellisesti perusteltuihin menetelmiin, jotka voivat auttaa sinua matkalla kohti paranemista.


Mitä Trauma Oikeastaan On? American Psychological Association määrittelee trauman "emotionaaliseksi reaktioksi kauheaan tapahtumaan, kuten onnettomuuteen, raiskaukseen tai luonnonkatastrofiin". Traumana koetaan myös elämänkokemukset, kuten avioero, sairaus ja kuolema. Tyypillisesti trauma aiheuttaa shokin ja kieltämisen, mutta pitkällä aikavälillä se voi ilmetä takaiskuina, vaihtelevina tunteina ja fyysisinä oireina.

Tohtori James Gordon kuvailee traumaa vammaksi, joka saa meidät pois tasapainosta, emotionaalisesti sulkeutumaan ja etääntymään itsestämme. Trauma menneisyydessä voi vaikuttaa tapaamme reagoida nykyisiin traumallisiin tilanteisiin. Olen itse hyödyntänyt hypnoterapiaa päästäkseni eroon menneisyyden taakoista ja tehnyt tilaa uusille valinnoille.


Trauman Vaikutus Kehossasi:

 • Trauma laukaisee stressihormonien, kuten kortisolin, ylituotannon, mikä ylläpitää jatkuvaa valppautta. Stressihormonit voivat liittyä ahdistuksen ylläpitoon.

 • Voit kokea vapinaa ja voimakasta säikähdysreaktiota, erityisesti traumaa muistuttavien laukaisijoiden vaikutuksesta. Nukkuminen voi vaikeutua, ja tarve välttää tiettyjä tilanteita voi nousta.

 • Trauma vaikuttaa aivojen alueisiin kuten amygdalaan, hippokampukseen ja eturintakuoreen, mahdollisesti aiheuttaen pysyviä muutoksia. Meditaatio ja hypnoosi voivat parantaa aivojen plastisuutta ja tukea toipumista.


Voimme Muuttua ja Parantua: Vaikka traumasta toipuminen voi olla haastavaa, kehossa ja mielessä tapahtuvat muutokset voivat viedä kohti eheytymistä. Meditaatio, hypnoosi ja hermoratajooga ovat olleet avainasemassa omassa toipumisessani.

Ota aikaa tutkia itseäsi ja ymmärtää, miksi reagoimme tietyllä tavalla. Hypnoterapiasessiot voivat tarjota rauhallisen tilan itsesi tutkimiseen.


Ole Oman Elämäsi Ohjaaja: Trauman vaikutus kehoon ja mieleen on syvä, mutta muutos ja paraneminen ovat mahdollisia. Kokeile erilaisia menetelmiä ja valitse ne, jotka tuntuvat sinulle parhaiten sopivilta. Toivotamme sinulle voimaa ja valoa matkallasi kohti eheytymistä.

Trauman Vaikutukset Terveyteen ja Eheytymisen Polku

Trauma voi liittyä moniin pitkäaikaisiin terveysongelmiin, ja tässä on joitain yleisiä haasteita, joilla ne voivat ilmentyä, sekä harjoituksia ja tekniikoita eheyttääksesi haastetta:


 1. Sydän- ja Maksasairaus Eheytys: Sisällytä säännöllinen liikunta, terveellisen ruokavalion ja stressin hallintatekniikat osaksi päivittäistä rutiinia. Kokeile hermoratajoogaa, meditaatiota ja hypnoosia kokonaishyvinvoinnin edistämiseksi.

 2. Riippuvuutta Aiheuttavat Käytökset Eheytys: Tunnista ja käsittele stressiä terveellisillä tavoilla. Korvaa haitalliset tavat terveellisemmillä vaihtoehdoilla ja keskity kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

 3. Krooniset Kiputilat Eheytys: Kokeile hermoratajoogaa ja meditaatiota vähentääksesi kehon jännitystä ja kipua. Kuuntele kehoasi ja vastaa sen tarpeisiin lempeästi.

 4. Ruoansulatuskanavan Sairaudet Eheytys: Aktivoi parantava vagus-hermo ja parasympaattinen hermosto hermoratajoogan, meditaation ja hypnoosin avulla. Anna kehollesi oikeanlaista tukea sen itseparantumiseen.

 5. Ahdistus ja Masennus Eheytys: Käsittele syvempiä tunnetiloja psykologiaa ja meditointia kurssilla. Koe ehdotonta rakkautta ja myötätuntoa hypnoterapian avulla.

 6. Epätoivon, Syyllisyyden ja Häpeän Tunteet Eheytys: Löydä ehdotonta rakkautta ja hyväksyntää itsessäsi. Rakasta itseäsi, mikä on keskeistä itsetunnon parantamisessa ja menneisyyden taakkojen purkamisessa.

 7. Emotionaalinen Tunnottomuus ja Kognitiiviset Häiriöt Eheytys: Herätä tunteitasi hermoratajoogan, meditaation ja hypnoosin avulla. Vahvista kognitiivisia taitoja, kuten muistia ja päätöksentekokykyä.

Matka Eheytymiseen: Vaikka trauman vaikutukset voivat olla syvällisiä, eheytymisen mahdollisuus on olemassa. Kokeile monipuolisia eheyttäviä menetelmiä, kuten hermoratajoogaa, meditaatiota ja hypnoosia, rakentaaksesi uutta elämää ja vahvistaaksesi kokonaishyvinvointiasi. Toivon, että löydät voimaa ja inspiraatiota omalla matkallasi.Traumasta Toipumisen 3 Vaihetta: Matka Kohti Eheyttämistä

Kirjassaan "Trauma and Recovery" psykiatri Judith Herman esittelee trauman kolme vaihetta, jotka yleensä koetaan toipumispolulla:

 1. Turvallisuus ja Vakaus: Tämän vaiheen tavoitteena on palauttaa turvallisuuden tunne maailmassa. Trauma voi aiheuttaa turvattomuuden kehossa ja varovaisuutta muita kohtaan. Toipumiseen vaaditaan aikaa, ja tunteiden hallinnan oppiminen on avainasemassa. Hypnoterapia, erityisesti omassa rauhassa suoritettuna, voi olla tehokas tapa tunnistaa ja hallita vaikeita tunteita.

 2. Muisto ja Suru: Toisessa vaiheessa käsitellään traumaattisia kokemuksia ja niiden nimeämistä. Terapia, joko yksilö- tai ryhmämuodossa, auttaa tässä prosessissa. Tärkeää on ottaa aikaa, jotta et liiku liian nopeasti. Surutyö on myös merkittävä osa tätä vaihetta, ja hypnoterapia voi tarjota ohjattuja nauhoitteita tukemaan surutyötä.

 3. Uudelleenkytkentä ja Integrointi: Kolmannessa vaiheessa pyritään rakentamaan uutta minää ja löytämään toivoa tulevaisuuteen. Tavoitteena on olla antamatta trauman määritellä itseään, vaan pikemminkin määritellä itsensä uudelleen. Konkreettiset toimet oman voiman palauttamiseksi ovat olennainen osa tätä vaihetta. Traumasta toipuvat ihmiset saattavat löytää merkityksellisen tehtävän, kuten muiden auttamisen, edistävän parantumista.


Uudelleensyntyminen Hypnoterapian, Meditaation ja Hermoratajoogan Kautta: Hypnoterapia, meditaatio ja hermoratajooga voivat tarjota turvallisen tilan trauman käsittelyyn ja purkamiseen. Näiden harjoitusten avulla voit vahvistaa uusia hermoyhteyksiä ja integroida eheytymisprosessin kehoosi ja mieltäsi. Uudelleensyntyminen ei välttämättä vaadi suurta kuolemaa, vaan se voi tapahtua jokaisessa hengityksessä, jokaisessa hetkessä, kun hyväksyt sen, mikä on.


Toipumisen Työkalut ja Ammattiapu: Toipuminen traumasta vaatii usein ammattiapua. Etsi hyvämaineinen ohjaaja tai terapeutti, joka voi tukea sinua yksilöllisesti tai ryhmässä. Tärkeää on käyttää erilaisia menetelmiä, kuten hermoratajoogaa, meditaatiota ja hypnoterapiaa, rakentaaksesi vahvan perustan uudelle elämälle.

Toivon, että voit löytää voimaa ja inspiraatiota omalla matkallasi kohti eheyttämistä. Voit myös tutkia seuraavia neuroplastisuus harjoituksia:


Tervetuloa Tutustumaan


Olen kiitollinen ja innoissani, kun voin tarjota sinulle mahdollisuutta tutustua kaikkiin kursseihimme täysin ilmaiseksi yhden kuukauden koodilla ONNI. Voit nauttia monipuolisesta valikoimasta tuotteita ja palveluita, jotka on suunniteltu vastaamaan tarpeitasi, mukaan lukien hermoratajooga,  Hermoratajooga, Hypnoterapiaa ja Sisäinen vanhemmuus Psykologiaa ja meditointia kurssit.


Koodilla ONNI voit tutustua 0 € 1 kk kaikkiin kursseihimme. Tilaus jatkuu tilauksen normaali hinnalla kuukauden jälkeen ja tilauksen voit perua omilta sivuiltasi milloin tahansa.


Aloita parantuminen nyt!

Ota vastuu omasta hyvinvoinnistasi

Seuraa somessa

Aloita matkasi kohti paranemista jo tänään!

Kiitos, kun jaat kanssamme!

Hypnoterapia


Tarjolla Olevat Kurssit:


Fyysinen keho / terve ja liikkuva keho kiinalaisen lääketieteen ja liikkeen avulla

Hermoratajooga  

Alitajunnan ohjelmointi / vapaudu alitajuisista lukoistasi

Hypnoterapiaa verkossa 34 € / kk 

Tietoinen mieli / vapaudu egosta / sisäinen lapsi


Koodilla ONNI: Koodilla ONNI voit nyt kokeilla kaikkia kurssejamme täysin maksutta ensimmäisen kuukauden ajan. Tilauksen voit peruuttaa helposti omilta sivuiltasi milloin tahansa.


Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi matkaamme kohti parempaa hyvinvointia ja tietoista elämää.


Olen iloinen siitä, että olet kiinnostunut hypnoterapiasta ja mahdollisuudesta löytää eheyttävä polku kohti parempaa hyvinvointia. Hypnoterapia voi olla voimakas työkalu trauman käsittelyssä ja eheyttämisessä, ja olen täällä auttamassa sinua matkallasi.

Jos haluat varata ajan tai keskustella lisää hypnoterapian tarjoamista mahdollisuuksista, voit ottaa yhteyttä minuun sähköpostitse osoitteeseen elina.suonmaa@gmail.com. Olen valmis tukemaan sinua kohti terveyttä ja hyvinvointia.


Tervetuloa matkaamme kohti eheytymistä!

Ystävällisin terveisin,

Weera Elina Hypnoterapeutti ja Hermoratajoogan Perustaja

Tilaa ilmainen konsultaatio meditaatiosuomi@outlook.com

Lähteitä:

http://www.apa.org/topics/trauma/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25265282

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2489204/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2795058/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3181836/

https://www.nature.com/articles/s41593-018-0073-9

http://www.traumacenter.org/products/pdf_files/japna425187.pdf

https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/209441

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3144619/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3951033/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5161315/

http://www.maps.org/news-letters/v23n1/v23n1_24-27.pdf

http://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/0269881112464827

https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-642-40426-9_3

https://www.sciencealert.com/lsd-psychedelic-therapeutic-treatment-mental-illness-resets-brain-network-harmonics

https://www.ajog.org/article/0002-9378(73)90727-8/fulltext

142 views0 comments

Comments


riippumatto mainonta.webp
bottom of page