top of page

Sydämen ja aivojen koherenssi

Updated: 7 days ago

Sydämen ja aivojen yhteys, näin sydämen koherenssi toimii

Sydämen aivoyhteys

Varhaisesta iästä lähtien meille on opetettu, että sydämemme on säännöllinen pumppu, joka siirtää verta suonissamme. Ja aivot ohjaavat tätä pumppua. Ja näin se toimii lähes kaikissa kehon prosesseissa; niitä kaikkia säätelevät aivomme. Ainakin sen olen aina oppinut koulussa. Ei kauan sitten tiedemiehet ovat kuitenkin tutkineet muita sydämen toimintoja. Miltä näyttää? Sydän ei ole tavallinen veripumppu, vaan loistava elin. Sillä on jopa omat aivot, ja "sydämen ja aivojen" välillä on jopa sydän-aivo-yhteys.

Älykkyys ja Sydän-Aivo-Yhteys

Maailman vanhimmista kirjoituksista viitataan äärimmäiseen viisauteen, joka sisältää universumimme. Tuolloin jo kirjoitettiin kontaktin saamisesta universumiin ja siitä, että siitä voisi saada näkemystä. Kesti kuitenkin 1900-luvulle asti näyttääksemme, kuinka voisimme liittyä tieteen "kenttään". Tämä tapahtuu sydämemme ja aivojemme välityksellä. Tämä 40 tuhannen neuronin ryhmä toimii välittäjänä ja voi muodostaa yhteyden meitä ympäröivään energeettiseen universumiin tunteiden kautta.


Jatkuva viestintävirtaus tapahtuu tämän sydän-aivo-yhteyden kautta "sydänaivojen" ja aivomme välillä. Ei siis ole niin, että aivot lähettävät signaaleja vain sydämeen. Tämä tapahtuu myös päinvastoin. Kuvittele, jos sinulla olisi joskus ollut hetki, jolloin sinusta tuntui, että et voi luottaa tiettyyn henkilöön. Sitten pohdit aivoillasi: "No, saatan olla väärässä." Myöhemmin kävi ilmi, että tähän henkilöön ei todellakaan voitu luottaa. Sinun on parempi kuunnella tunteitasi. Tämä on tyypillinen esimerkki sydämen älykkyydestä.


Sydämen signaalit vaikuttavat merkittävästi aivojen toimintaan: ne vaikuttavat emotionaaliseen käsittelyyn ja korkeampiin kognitiivisiin kykyihin, kuten huomiokykyyn, havainnointiin, muistiin ja ongelmanratkaisukykyyn. Toisin sanoen, ei vain sydän reagoi aivoihin, vaan aivot myös reagoivat sydämeen jatkuvasti. Joten sydämemme ja aivomme välillä on jatkuva vuorovaikutus!


HeartMath-instituutin Tutkimus

Yhdysvaltain HeartMath Institute on tutkinut sydämen älykkyyden vaikutusta aivoihimme laajasti viimeisten 40 vuoden aikana. Aluksi tutkittiin lähinnä sitä, miten sydän toimii lyhyinä ajanjaksoina eli muutaman sydämenlyönnin aikana.


Myöhemmin tutkimus laajeni, ja he tutkivat enemmän sydämen koherenssia, tunteita ja niiden suhteita toisiinsa. Kaikkien näiden tieteellisten julkaisujen pohjalta HeartMath kehitti myös useita päivittäisessä käytännössä sovellettavia tekniikoita sydämen älykkyyden täyden hyödyn saamiseksi ja stressitilanteiden käsittelemiseksi.


Johdonmukainen Sydämen Rytmikuvio

HeartMath-tutkimus on osoittanut, että erilaiset sydämen toimintamallit johtavat muihin tunnetiloihin, koska ne vaikuttavat kognitiiviseen ja emotionaaliseen toimintaan. Esimerkiksi stressin ja negatiivisten tunteiden aikana sydämen rytmi on epäsäännöllinen ja epäkoherentti. Kun sydämen rytmi on epäsäännöllinen ja häiriintynyt, sydämen aivoihin lähettämät hermosignaalit vastaavat.


Tämän seurauksena nämä epäjohdonmukaiset signaalit rajoittavat kykyämme ajatella selkeästi, muistaa, oppia, järkeillä ja tehdä tehokkaita päätöksiä. Tämä on myös järkevä selitys impulsiiviselle käytöksellemme stressaavissa tilanteissa.


Järjestetyllä ja yhtenäisellä sydämen rytmikuviolla sydän lähettää aivoihin järjestettyjä ja positiivisia signaaleja. Kuten voit odottaa, kognitiivinen toiminta paranee ja positiiviset tunteet ja tunteet myös vahvistuvat.


Paranna Sydämesi Koherenssia Sydän-Aivo-Yhteydellä

Kun sydän ja aivot toimivat yhdessä optimaalisesti, tämä hyödyttää terveyttämme. Tämän yhteistyön toteuttamiseksi meidän on tiedostettava, että meillä on positiivinen tunne omissa käsissämme. Tämä saattaa vaatia selitystä.


Jokaisen tunteen tai emootion taustalla on ajatus. Tämä tarkoittaa, että kun meillä on vähemmän miellyttävä tunne – esimerkiksi pelko, viha, epävarmuus tai stressi – se on seurausta ajatuksesta. Koska voimme aina tehdä tietoisen valinnan olemassa oleville ideoillemme – tunteiden muodostuminen tapahtuu alitajunnan tasolla – voimme valita sen sijaan positiivisen ajatuksen, joka antaa meille positiivisen tunteen.


Voit luoda yhtenäisen sydämen rytmin, ja kun olet harjoitellut oikeat taidot, voit luoda positiivisen tunnelman sormennapsautuksella! Se on oppimiskysymys, ja mitä enemmän harjoittelet, sitä helpompi sydän-aivo-yhteyden on tehdä tehtävänsä. Hypnoosin ja meditaation tekniikoin se on helppoa.


Positiivisia tunteita kokemalla voit luoda yhtenäisen sydämen rytmin. Joten kun koet kiitollisuuden, rakkauden ja välittämisen tunteita, se hyödyttää sydämen koherenssia. Näitä positiivisia tunteita on miellyttävämpi kokea kuin vihaa, kiihtyneisyyttä ja muita epämiellyttäviä tunteita. Ne edistävät myös koko kehon terveyttä. Tällä tavalla voimme havaita, ajatella ja toimia paremmin.


MeditaatioSuomi on kehittänyt useita tekniikoita parantaakseen sydän-aivo-yhteyttä ja kouluttaakseen sydämen koherenssia. Joka kerta kun suoritat näitä harjoituksia, paranet ja saat enemmän etuja.

Rakkautta, Weera Elina


Aloita parantuminen nyt!

Ota vastuu omasta hyvinvoinnistasi

Seuraa somessa

Aloita matkasi kohti paranemista jo tänään!

Kiitos, kun jaat kanssamme!

Hypnoterapia


161 views0 comments

Comments


riippumatto mainonta.webp
bottom of page