top of page

Mitä tapahtuu soluissa, kun koemme rakkautta?

Updated: Nov 17, 2021


Nitrogen Typpi

Typpitasapaino heijastaa proteiinin saannin ja häviöiden välistä tasapainoa. Stressi tuottaa typpihäviöitä kortisolin ja adrenaliinin katabolisten vaikutusten vuoksi. Luurankolihasten hajoaminen tarjoaa substraatin glukoneogeneesille ja vapauttaa myös välttämättömiä aminohappoja, jotka erittyvät virtsaan ureaksi. Mitokondiohäiriössä ja pitkään jatkuneessa imeytymis häiriössä voi ilmentyä, solujen aliravittuun tilaan johtava prosessi. Hypermetaboliassa kudosta kataboloidaan glukoneogeneesin ja haavojen korjaamiseksi. Krooninen nälänhätä johtaa vaatimattomasti negatiiviseen typpitasapainoon.67 Proteiinipitoisten nesteiden tyhjentäminen muista kehon onteloista lisää typen menetystä.


Oxygen happi

Happi on väritön, hajuton kaasu. Se on kemiallinen alkuaine. Happi on kolmanneksi yleisimpiä elementtejä maailmankaikkeudessa ja muodostaa yli 20% maapallon ilmakehästä. Ihmiskehossa happi on ainoa runsain alkuaine, joka muodostaa 65% kehon massasta. Hengität happea melkein joka sekunti joka päivä.

Hapen toiminta kehossa

Soluhengitys on termi, jota käytetään kuvaamaan ruoansulatusprosessin vaihetta, jolloin ruoka hajoaa toimittamaan soluille energiaa. Soluhengityksen aikana solut käyttävät happea sokerin hajottamiseen ATP: n tai adenosiinitrifosfaatin tuottamiseksi. ATP on molekyyli, joka toimittaa soluille energiaa. Prosessin sivutuotteet ovat CO2 ja vesi.

Hapen edut

Terveystila, aktiivisuustaso ja nesteytys ovat tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen, kuinka paljon happea ihminen tarvitsee.

On paljon syitä, miksi enemmän happea on parempi. Eräässä tutkimuksessa lisähappea saaneilla laboratoriohiirillä oli parempi T-solujen määrä, immuunitoiminta ja ne elivät noin kaksi kertaa niin kauan kuin hiirillä, joilla oli normaali happitaso.

Carbon Dioxide Hiilidioksiidi

Kun happirikas (ja hiilidioksidipäästötön) veri kulkee solun kautta, happi transformoituu solukalvon läpi matalamman pitoisuuden alueelle solun sisällä. Happimolekyyli (O2) on hyvin pieni eikä sillä ole varausta tai napaisuutta. Mitokondriot kuluttavat hapen nopeasti. Tämä nopea kulutus saa hapen siirtymään jatkuvasti verisoluun.

Mitokondriot luovat hiilidioksidia (CO2) soluhengityksen jätteeksi (prosessi, joka tuottaa energiaa kehollesi). Koska CO2: n pitoisuus solussa on korkeampi kuin ohikulkevassa veressä, tämä kaasu transformoituu jatkuvasti solusta. Se on myös pieni ja lataamaton, joten se voi kulkea helposti solukalvojen läpi.

Hiilidioksiidin liikkeet eivät vaadi energiaa (ATP: n muodossa) solun puolesta


Hypnoosilla ja meditoinnilla, voit luoda itsellesi rakkauden kemiaa <3 Mukavia matkoja.


Vinkki: Lisää soluille rakkautta. Mehusta vihermehuja.


#hypnoosi #meditointi #hypnoosimeditointi #biohakkerointi #meditaatiosuomi #rakkaus #rakkaudenkemiaa #mitokondriot #SolunMitokondriot #RakkauttaIlmassa


Meditaatiolla rakkautta

Miten lisätä luonnollista hyvää oloa

Päihteettömästi hyvää oloa meditoinnilla


37 views0 comments
bottom of page