top of page

Kuinka hypnoterapia voi auttaa parantamaan masennusta

Updated: Dec 9, 2021


Päästä irti menneisyyden kahleista


Hypnoterapia eli hypnoosi, voi auttaa monessa haasteessa. Syvä hypnoosi on itsehoito työväline, heille, jotka haluavat itse eheyttää itseään. Istunnot voidaan aloittaa livenä, mutta itse tehdyt toistuvat syvähypnoosit öisin, ovat valtavan parantava itseparannus työkalu.


Hypnoosi on luonnollinen ja turvallinen tila, missä yhdistyt itseesi ja omaan voimaasi kannatellusti.


Masennuksella on monia perimmäisiä syitä, usein useampi kuin yksi, jotka vaihtelevat psykologisista, ravitsemuksellisista, psykososiaalisista, neurologisista syistä (ja muista syistä; en ole luetellut niitä kaikkia), ja se voi myös olla tiettyjen fyysisten sairauksien toissijainen vaikutus.

Masennuksen fyysiset vaikutukset Riippumatta syystä tai syistä, seurauksissa on yhteisiä piirteitä, mukaan lukien(sairaalloinen horros) letargia tai uupunut fyysinen tila. Ei ole harvinaista, että masennus aiheuttaa myös turruttavan vaikutuksen kehossa, mikä johtaa tunteeseen, että on ajatusastia, jolla ei ole fyysistä yhteyttä. Itse olen käyttänyt hypnoterapiaa lisämunuaisen uupumiseen ja eheytymiseen.


Masennuksen henkiset ja emotionaaliset vaikutukset Henkisesti masennus voi tehdä minkä tahansa päätöksen, jopa priorisoida sen, mitä tehdä seuraavaksi, ilmentyy kamppailua. Masennuksen kanssa eläminen voi tuntua siltä, ​​että kaikki muut liukuvat vaivattomasti päivän läpi, mutta sinä jäät kahlaamaan henkisen ja fyysisen mudan läpi. Ja vaikka kaikki tuntuu vaikeammalta käsitellä, paradoksaalisesti saattaa tuntua, etteivät ajatukset koskaan lopu. Masennus voi lisätä eristyneisyyden tunnetta Sosiaalisesti voit myös tuntea olevansa erossa muista, ikään kuin sananlaskun kellopurkissa katsellen maailmaa näkymättömästä vankilasta. Masennus värittää maailmankuvan Masennus (ja myös ahdistus, stressi, trauma jne.) Tämä ei vaikuta vain itsetunteeseemme ja identiteettiimme, vaan se vaikuttaa myös siihen, miten näemme maailmaa. Oletuksena meillä ihmisillä on taipumus vahvistusharhaan (aivot suodattavat tiedot löytääkseen todisteita siitä, minkä uskomme olevan oikeita, sen sijaan, että etsisimme tasapainoista näkemystä, jossa voisimme löytää myös ristiriitoja tai epäjohdonmukaisuuksia uskomuksissamme).

Joten masennus sävyttää maailmankuvamme suodattamaan ja valitsemaan tietoa, joka heijastaa sisäistä tilaamme ulkomaailmassa. Lisää tähän yleinen toivottomuus ja kyvyttömyys nähdä positiivinen tulevaisuus tai mikä tahansa tulevaisuus, aika vääristyy, kun sitä tarkastellaan masentuneen linssin läpi.


Perinteisen keskusteluterapian edut ja rajoitukset masennuksen hoidossa Puheterapialla on varmasti paikkansa eri ammatieissa. Olemme yhteydessä toisiimme, hyödymme usein vahvistuksesta, voimme saada tukea uudelleenkehystämiseen, voimme oppia olemaan tietoisia työkaluista ja tekniikoista tukemaan hyvinvointiamme, ja tarinankerronta on pitkään ollut osa monien kulttuurien parantamistapoja.

Puhuminen yksinään, täysin tietoisessa tilassa, aktivoi kuitenkin vain aivojen tietoisen osan, joka on 20 % tai vähemmän aivoistamme (jotkut teoriat viittaavat siihen, että tietoiset prosessimme ja osamme muodostavat vain 5 % aivoistamme). Eikä vain tämä, vaan kaikki pitkäaikaiset emotionaaliset vastauksemme sijaitsevat alitajunnassa, kun taas täysin valppaana puhuminen on ensisijaisesti tietoinen prosessisarja, joten masennuksesta vastuussa oleva aivojen osa ei ole sitoutunut tuohon keskusteluun.

Joissakin tapauksissa kouluttamaton ohjaaja voi vain pahentaa asiakkaan olemassa olevaa masennusta saamalla asiakkaan puhumaan masennuksestaan ​​ja siihen liittyvistä tuskallisista muistoistaan ​​yhä uudelleen ja uudelleen. Menneisyyden uudelleentarkastelu voi vain nopeuttaa ajatuksia entisestään sekä syventää masennusta keskittyessä liikaa menneisyyteen. Masennus liittyy usein menneisyyteen keskittymiseen ja ahdistukseen, lähi- ja kaukaiseen tulevaisuuteen.


Hypnoterapia toimii mielesi kanssa, ei sitä vastaan Olipa se ahdistunut tai masentunut (tai molemmat), kuinka kiireinen mielesi voikaan olla, haluan sinun tietävän yhden asian, että mieltäsi ei tarvitse hiljentää voidaksesi ryhtyä hypnoosiin tai hyötyäksesi hypnoterapiasta. Ja toisin kuin meditaatiossa, harjoittelua ei tarvita; voit hyötyä ensimmäisestä kuuntelusta tai henkilökohtaisesta istunnosta. Oikeilla tekniikoilla hypnoterapeutti osaa aktivoida aivot, viihdyttää tietoisen mielen keskustelua, kuten antaa lapselle lelun, jolla hän voi leikkiä, ja samalla aktivoi alitajunnan käyttämällä erilaisia ​​tekniikoita saavuttaakseen rauhallisen tilan. On monia tekniikoita, mutta yksi, johon nojaudun työssäni melko usein, varsinkin haastavien tunteiden tai tunkeilevien ajatusten käsittelyssä, on aloittaa tahdistamisesta ja johtamisesta. Tämä on pohjimmiltaan nopeampaa puhumista, kun asiakkaan alitajunta alkaa olla tekemisissä sanojeni kanssa, hidastan varovasti alaspuhumista ja upotan lisätekniikoita, jotka sitovat alitajuntaan seuraamaan ohjeitani hidastaakseen vauhtia.

Hypnoterapia hidastaa hitaasti kilpailevaa mieltäsi jarrujen painamisen sijaan.


Masennus tarvitsee rentoutumista, ei motivaatiota Jokaisessa masennuksen tapauksessa se vaikuttaa hermostoon. Aivot ja keho ovat niin ylikuormitettuja, että alitajuinen antautuminen on samanlainen kuin "jäätymisreaktio", jonka näemme, kun eläin jää kiinni vastaantulevan auton ajovaloihin. On yleinen myytti, että syvästi masentuneet ihmiset tarvitsevat motivaatiota ensin. Tämä vastaa sitä, että uupumukseen ajanutta pyydettäisiin hölkkäämään vielä pari kilometriä. "Hermostunut uupumus" oli vanha termi masennukselle, mitä ihmisen masentuneessa aivokehossa tapahtuu.


Hypnoterapia vaikuttaa hermostoon Masennuksen torjumiseksi meidän on ensin saatava hermosto pois sympaattisesta (alias stressaantuneesta) tilasta ja tuotava se takaisin lepotilaan, rentoutuneeseen tilaan, joka tunnetaan nimellä parasympaattinen tila. Joten rentoutumistekniikat (tunnetaan nimellä induktiot ja syventäjät) hypnoterapiassa voivat antaa asiakkaan rentoutua ja olla vastaanottavainen seuraavalle paranemisen tasolle. Jälleen nämä eivät vaadi mielesi hiljaisuutta, jotta ne vaikuttaisivat myönteisesti. Ja koska hypnoterapia toimii aivojen alitajuisten osien kanssa, jotka ovat osa koko hermostoa, toisin kuin perinteinen puheterapia, hypnoterapia voi myös alkaa käsitellä masennuksen fyysisiä vaikutuksia sekä psykologisia syitä ja vaikutuksia ja voi kommunikoida itse hermostoon, joka kouluttaa aivokehoa palaamaan rentoutuneeseen tilaan.


Hypnoterapia voi yhdistää aivot ja kehon uudelleen On monia tapoja aktivoida alitajunta, mutta masennus vaatii lempeää lähestymistapaa. Progressiivista rentoutumista käyttämällä voimme saavuttaa ei yhden vaan kaksi tavoitetta:.

Keho keskittyminen ja tietoisuus Ohjauksella fokus siirtyy lempeästi pois mielestä kehoon (tämä ei koske yksinomaan hypnoterapiaa, vaan se on todellakin yksi alan tekniikoista). Huomion hellävarainen suuntaaminen pois ajatuksista kehoon palauttaa myös ihmiselle suuremman kokonaisuuden tunteen, aloituksen itsetuntolle.


Anna hallinnan tunne takaisin asiakkaalle Kun tämä yhteys on palautettu, hypnoterapeutti voi alkaa näyttää asiakkaalle tapoja, joilla hän voi alkaa säätelemään omaa sisäistä tilaansa. Masennuksesta kärsivät voivat tuntea, että elämä tapahtuu heille, että heillä ei ole juurikaan hallintaa, ja letargia on itse asiassa toivottomuuden verho. Se voi tuntua merkityksettömältä, mutta kun aloitat hallinnan palauttamisesta sisäisen tilasi pienempiin osiin, kuten hengityksen syventämiseen, sitten kehosi suurempia puolia voidaan käyttää hallinnan tunteen uudelleen rakentamiseen laajemmassa merkityksessä. Tätä hallinnan takaisin saamisen tunnetta voidaan rakentaa myös toivon vaalimiseen, jolloin synkät näkymät voidaan hienovaraisesti siirtää optimistisempaan suuntaan. Kun optimismin merkkejä ilmaantuu, voimme käyttää myös motivaatiota myöhemmin samassa istunnossa tai myöhemmässä istunnossa. Ensin rentoutuminen, toiseksi hallinnan tunne, myöhemmin toivo ja motivaatio.


Kuinka ohjattu kuva voi parantaa tuskallisia muistoja Masennus voi johtua pitkäaikaisista stressitekijöistä tai erityisistä tapahtumista tai näiden yhdistelmästä. Aina ei tarvitse palata ajassa taaksepäin masennuksen tapauksessa. Mutta tarvittaessa on monia tapoja purkaa kivut turvallisesti muistoista ilman, että joudut kokemaan niitä uudelleen, ja ohjatut kuvat mahdollistavat tavan parantua ilman, että muistoa tarvitsee suoraan kohdata. Ohjattu visualisointi ei muuta tietoista muistia; se toimii purkamalla ja vapauttamalla muistiin kiinnittyneet tunteet niin, että muisto ei enää haavoita sinua joka kerta, kun muistat sen.


Hypnoterapia ja identiteettityö Masennus voi viipyä vuosia, jopa vuosikymmeniä, ja kuten mikä tahansa jatkuva mielenterveysongelma, se voi tulla niin tutuksi, että ihminen ei ehkä muista tai kuvittele ketä hän on ilman masennusta. Masennus eheytys -istunnossani opastan sinua, kuuntelijaa, tapaamaan tulevaisuuden itsesi, ilman masennuksta, ja sulautumaan sitten tähän tulevaisuuden identiteettiin saatuaan avaintietoa siitä, millainen tulevaisuus on tulevaisuudestasi, joka auttaa myös lisäämään toivoa ja optimismia.


Syvään uupumukseen auttaa hypnoterapia. Olen itse rakentanut itseni uudestaan syvästä uupumuksesta ja Theta ja delta aalloilla työskentely, tuo sinut alas jatkuvasta ylivireystilasta luonnollisesti. Jatkuva ylivireystila aiheuttaa kiinalaisen lääketieteen mukaan kaikki sairautemme. Päivällä tehty tunnin syvähypnoosi vastaa noin neljää tuntia yö unta ja jos haluat lisätä tehoja palautumiseen lisää harjoitteluun vielä neurosonic.


Loppuhuomautus Tämä ei ole täydellinen katsaus siihen, kuinka hypnoterapia voi auttaa masennuksessa, ja tietysti jokainen ihminen on ainutlaatuinen, mutta toivon, että tämä artikkeli tarjoaa oivalluksia. Masennukseen on monia syitä, ja lääketieteellistä apua tulee aina etsiä, jotta voidaan varmistaa, ettei taustalla ole lääketieteellisiä ongelmia, joihin pitäisi puuttua.


Minusta: Hypnoterapautti Weera Elina

Kiitos lukemisesta, minulla on vuosi takana Jacquin hypnosis academyssa ja minulla on vielä paljon opittavaa. Olen oppinut valtavasti parantavia tekniikoita ja jaan kanssanne eheyttävät tekniikat. Hypnoosi akatemia on kouluttanut hypnoterapeutteja ympäri maailmaa 20- vuoden ajan.


Liity mukaan Hypnoterapiaa verkossa 39 € / kk


Opetan sinua, kuinka voit itse eheyttää itseäsi.


Kaikki hypnoosi on aina itsehypnoosia, ohjattu sinun intentiollasi


Menetelmä ei ole lääketieteellistä hoitoa, eikä se sulje pois mitään lääketieteellisiä hoitoja. Mikäli sinulla on suhde lääkäriin, tai terapeuttiin, sinun on kysyttävä ensin, sopiiko itsenäinen meditaatio harjoittelu sinulle.


Hypnoosi avaa alitajunnan, pääset korjaamaan menneitä tapahtumia turvallisesti ja voit luoda niistä turvallisia eheyttäviä tilanteita syvähypnoosin tekniikoin. Trauman purku tekniikat kannattaa ensin tehdä livenä hypnoterapeutin kanssa.


Hypnoosihoito toimii valtavan hienona parantavana työkaluna, itsesi eheyttämisessä.


Hypnoterapia pelot ja jännitys, voit purkaa hypnoosilla mitä tahansa jännitteitä.


Selkeytä mieli hypnoterapialla

Hypnoterapia tukee ihmisen omia voimia


Kenelle itsehypnoosi ei sovi

Mikäli sinulla on jokin hoitosuhde terapeuttiin, tai lääkäriin, sinun on konsultoiva ensin hoitavaa tahoasi ennen harjoittelua.


Haasteet joihin itsehypnoosi ei sovi

Skitsofrenia, kaksisuuntainen mieliala häiriö, psykoosi

Näiden haasteiden kanssa, tarvitset erilaista hoitoa ja suosittelen, että hakeudut terveyden huollon pariin.#hypnoterapia #masennus #hypnoosi #meditointi #unettomuushäiriöt #hypnoosiunettomuuteen #hypnoterapiasta apu unettomuuteen #hypnoosi unettomuuden hoitona #krooninenunettomuus #hypnoosi apuna riippuvuuksiin, pelkoihin, jännityksiin #Laihdu hypnoosilla

paranna masennusta hypnoosilla

paranna masennusta

Masennuksesta paraneminen

Masennuksesta eheytyminen

masennuksen luonnollinen hoito

paranna masennus luonnolisesti

luonnolliset keinot masennuksen hoitoon

Masennuksen itsehoito

Meditaatio masennukseen

Hypnoosi masennukseen

Hypnoterapia masennukseen

Masennuksen lääkkeetön hoito

Masennuksen omahoito

Hoida masennusta luonnollisin keinoin

Masennuksen luonnollinen hoito

Itsehoito masennukseen

Hypnoosi tietoista harjoittelua


265 views0 comments
bottom of page