top of page

HEAL

Auta itseäsi kasvattamaan uusia aivosoluja hermorata Joogalla ja hypnoterapialla

Updated: Apr 16Hei ystävät,

Minun ei tarvitse kertoa sinulle, että säännöllinen liikunta on sinulle hyödyllistä. Se energisoi kehoamme ja aivomme, ja sen on jopa havaittu parantavan aivojen neuroplastisuutta (aivojen kykyä muuttaa itsensä hyvin aikuisiällä).

Mutta tiesitkö, että liikunta voi myös auttaa kasvattamaan uusia aivosoluja? Neuroscience Letters -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa Texasin yliopiston tutkijat tarkastelivat korkean intensiteetin liikunnan vaikutusta proteiiniin, jota kutsutaan aivoperäiseksi neurotrofiseksi tekijäksi (BDNF), joka saa uudet hermosolut kasvamaan. BDNF osallistuu aivosolujen selviytymiseen ja korjaamiseen, mielialan säätelyyn ja kognitiivisiin toimintoihin, kuten oppimiseen ja muistiin.


Liikunta hyödyntää myös tiettyjä aivojen alueita ja toimintoja. Erilaiset liikkeet käsittävät aivojen eri osia, ja tietyn alueen tekeminen vahvistaa sitä aluetta, rakentamalla ja vahvistamalla säännöllisesti käyttämiäsi reittejä. Kävely ja aerobinen liikunta voivat edistää muistia, oppimista ja tunteiden säätelyä, kun taas käsi-silmä -koordinointitoimet voivat tukea sosiaalista ja henkistä hyvinvointia. Hermoratajooga on osoittautunut erityisen hyödylliseksi stressin sulattamisessa.


Hermoratajooga ei ainoastaan auta fyysisessä terveydessä, vaan se voi myös tehdä sinusta älykkäämmän. Passiivisilla ihmisillä on matalampi neurogeneesi (uusien aivosolujen kasvu), ja lisäämällä aerobista harjoittelua viikkorutiiniisi, voit kasvattaa neurogeneesitasojasi. Liikunta auttaa ylläpitämään hyviä liikuntatottumuksia, vahvistaa aivoratoja ja voi saada sinut tuntemaan itsesi älykkäämmäksi.


Liikuntaa voi harjoittaa monin eri tavoin, mutta haluan jakaa kanssasi erityiset tekniikat, jotka ovat tuottaneet uskomattomia tuloksia minulle ja muille, jopa onnettomuuksien ja aivovamman jälkeen.


Hermoratajooga on ainutlaatuinen sarja, joka yhdistää kiinalaisen lääketieteen liikkeisiin. Tämä järjestelmä, hyödyntämällä biohakkerointitekniikkaa, on lopullinen hakkerointi erinomaiselle harjoittelulle.


Aloittaaksesi neuroplastisuus harjoittelun jo tänään.


PS. Tiesitkö, että aivovamman oireiden ollessa päällä en pystynyt edes kirjoittamaan itse. Sain apua sosiaalityöntekijältä henkilökohtaisten asioideni hoitoon. Aloin välittömästi harjoitella hypnoosia ja hermoratajoogaa, ja kolmen vuoden kuluttua toimin kevytyrittäjänä, halliten vanhemmuuden työt (lastenhoito on mielestäni kovinta työtä ikinä). Lääkärini ihmetteli, että todella harvat eivät enää siitä kunnosta toivu. Minä sen tein, ja nyt on sinun aikasi loistaa siinä, missä valitset loistaa.


Hippokampus on peukalon kokoinen rakenne syvällä aivojen keskellä. Se on välttämätön uusien muistojen muodostamisessa ja uuden tiedon oppimisessa. Se on tärkeää myös hermosolujen kasvulle ja aivojen uudistamiselle oppimisen seurauksena (eli neuroplastisuus). Kun hippokampus loukkaantuu, ilmenee oppimis- ja muistiongelmia.

Hippokampuksen neuronaalista kasvua ja toimivuutta voidaan tukea useilla tavoilla.

  • Liikunta: Tutkimukset ovat osoittaneet, että säännöllisesti ja fyysisesti hyväkuntoisilla ihmisillä on suurempi hippokampus kuin istuvilla ihmisillä.

  • Uni: Lisää hippokampuksen aktiivisuutta ja neurotoimintoihin liittyviä geenejä.

  • Tyydyttymättömät rasvahapot: Toimivat neuronien ja neuroglian rakennuspalikoina. Tyydyttymättömien rasvahappojen kulutukseen liittyy suurempi hippokampuksen koko, parempi muisti ja suoja muistisairaudelta.


Rakkautta, Weera


Aloita parantuminen nyt!

Ota vastuu omasta hyvinvoinnistasi
Seuraa somessa
Kiitos, kun jaat kanssamme!


Lähde: Biohacking

Neurogeneesi

Aivojen uusiutuminen

Hermoston uusiutuminen

Aivojen uudelleenohjelmointi

Aivojen parantaminen

Aivot uusiutuvat ja paranevat koko elämämme ajan

Aivot uusiutuvat koko elämän ajan

Voit luoda itsesi uudestaan


198 views0 comments

Comments


riippumatto mainonta.webp
bottom of page